Slemme franskmenn stjeler Norges sild! Jonas Fjeld-serien 9 – Havets øyne er i salg nå!

Slemme franskmenn stjeler Norges sild! Jonas Fjeld-serien 9 – Havets øyne er i salg nå!
desember 1, 2016 Dr. Spruce

HAVETS ØYNE er nå i salg i alle norske ebokhandlere og iBookstore!

“Bøkene er hinsides all fornuft, i beste forstand, og bør leses med åpent sinn og med smil om munnen. Er de lærerike eller oppbyggelige? Absolutt ikke. Men ærlig talt, gi meg Jonas Fjeld fremfor dagens krimhelter når som helst!”
Christopher Hals Gylseth

jf9_havets_oyne_med

HAVETS ØYNE
av Øvre Richter Frich
Genre: Spenning, eventyr, krim
Lengde: 40 126 ord – 4 t lesing 

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

NY OPPDATERT UTGAVE 2016
Med forord av Øvre Richter Frichs biograf, Christopher Hals Gylseth

Den norske silden blir stjålet av misunnelige utledninger i dette fantastiske eventyret fra Stavanger. Bakteppet er Chr. Bjellands banebrytende oppfinnelser som revolusjonerte hermetikkindustrien og utkonkurrerte franske sardiner på verdensmarkedet. Franskmennene vil ha hevn. Frich lar dem finne opp en moderne fabrikktråler som støvsuger havet for fisk og foredler den ombord! Dette ranet av norske råvareskatter er det kun en mann som kan stoppe… Dr. Jonas Fjeld får en hard kamp mot den forrykte vitenskapsmannen Baron de Nozier.

“- Men de gode herrer i Stavanger skal ikke lure oss for det. De står foran en klippe som skal knuse dem. Og siden skal turen komme til de andre langs kysten i dette selvgode og viktige sildeeterlandet. Èn mann mot dem alle. Èn vilje mot hundretusen fiskere. Èn havets hersker mot havets treller… Baron de Nozier skal knuse dem.”

Da “Havets Øine” kom ut i 1915 var Bjellands hermetikk blitt en verdenskjent merkevare. Norsk brisling på boks hadde utkonkurrert franske sardiner på verdensmarkedet. Slagordet  “Ikke noe snikk-snakk, Bjellands hermetikk, takk” var på alles lepper. I Norge var man stolt av denne internasjonale suksessen, og det er tydelig at Øvre Richter Frich har stor beundring for gründeren Chr. Bjelland.
Når Frich lar misunnelige franskmenn hevne seg på norsk fiskeindustri, foregriper han den virkelige historiens gang.
Frich finner her opp en enorm “fabrikktråler” som med moderne metoder tømmer havet for fisk og foredler fisken ombord. Det tok lang tid før fabrikktrålerene ble virkelighet, men hvor mange ganger i ettertid har vi ikke hørt om sydeuropeiske fabrikktrålere som oppfører seg skurkaktig i norske farvann?
I det karrige Norge anno 1915 var silden en av våre aller viktigste råvarer, i tillegg til å være en innbringende eksportartikkel, ble den brukt til absolutt alt! Silden var noe alle hadde et forhold til på godt og på vondt.
Det er ikke uten et glimt i øyet at Frich lager en moderne spenningshistorie ut av noe så “trivielt” som silden.
Dette gjør Havets øyne til en av Jonas Fjeld-seriens aller mest humoristiske plott!

Vil du holde deg oppdatert på Jonas Fjeld-serien:
LEGG INN DITT NAVN OG E-POST HER:

MER INFORMASJON OM HELE SERIEN FINNER DU HER:
JONAS FJELD-SERIESIDE