R.I.P. Øvre Richter Frich. Denne helgen hedrer vi Norges beste pulpforfatter!

R.I.P. Øvre Richter Frich. Denne helgen hedrer vi Norges beste pulpforfatter!
mai 9, 2018 Dr. Spruce

For 73 år siden. Den 13. mai 1945 døde Øvre Richter Frich i sitt hjem utenfor Stockholm, 73 år gammel.

Han ble senere bisatt på Vang kirkegård ved Hamar sammen med sin far stiftsprost David og mor Emilie, som døde i henholdsvis 1917 og 1928. Over sees bilder fra graven slik den ser ut i dag: ustelt og glemt i den gamle delen av Vang kirkegård.

Om Øvre Richter Frich av biograf Christopher Hals Gylseth. 

I 1911 var Øvre Richter Frich fast ansatt som journalist i Aftenposten. Der kjedet han seg til døde. Han var 39 år gammel og Norges første stjernereporter, hadde høy lønn og gode karriereutsikter. Han var etablert og feiret som journalist. I Kristianias sosiale liv var han en kjent skikkelse. Han hadde tre barn. Så da var vel alt i orden? Nei, tvert imot. Frich var rastløs, følte seg låst og lenket. Tilværelsens trygghet var ikke til å holde ut. Hverdagen sugde energi og overskudd ut av ham. Han måtte bort!

Målet var frihet for en hver pris — fra jobb, borgerlig familieliv og all annen form for sikkerhet. Selv barna sine ville han vekk fra. De var søte, men kunne ikke oppta livet hans. Det fantes bare ett problem: et slikt totalt brudd krevde penger. Så han gjorde det eneste han kunne gjøre, han skrev. Ut av ren kjedsomhet, grensende til desperasjon, kom en plutselig tanke til ham: ideen om romanfiguren dr. Jonas Fjeld. Samme år, i 1911, ble debutboken hans lansert, De knyttede næver. Norsk litteraturs mest kraftfulle helteskikkelse — «Den blonde kjempe» — ble sluppet løs på det norske folk. Den gigantiske Jonas Fjeld, som på dagtid arbeider som lege og kirurg, men som i hemmelighet gang på gang redder Norge fra terrorister, kommunister og andre undergravende krefter ved hjelp av sin analytiske hjerne og sine voldsomme krefter, traff tidsånden så godt som det overhodet lot seg gjøre. Han var den tause, modige helt som ryddet opp der politikere og andre pratmakere kom til kort. Romanen var en sensasjon, en litterær bombe og et knyttneveslag av en bok — ikke en ren kriminalhistorie, men rendyrket, voldsom action og fantasi mellom to permer. Språket var originalt og nesten brutalt, og kledde historien. Ingen hadde lest maken. Kritikere og lesere var enige: dette var Norges mest geniale, hardtslående eventyrroman. Salget ville ingen ende ta, pengene strømmet inn. Frich smilte fornøyd, sa opp jobben og forlot Norge. Eventyret ventet!

Mørke krefter

Verden der ute føltes usikker, den gang som i dag. Mye var i endring. Uro og mørke krefter vokste frem, ekstreme synspunkter ulmet. Øvre Richter Frich merket tendensene, først som journalist, nå som verdensmann og fri forfatter på reisefot. Han var en belest og oppdatert mann, som forsto tidsånden på intuitivt vis. 1900-tallets første år hadde vært preget av optimisme, men et tiår senere var mye forandret. Det nye århundret ble ikke løfterikt. Demokratiet var svakere enn man hadde trodd. Mange slags mennesker var på vandring i Europa, og gode samfunnsborgere fryktet horder av skumle, svartsmuskede menn — enten de var anarkister, kommunister, jøder eller russere. Det ble sprengt terrorbomber og begått politiske drap. Og så kom verdenskrigen.

Innen 1914 var omme, hadde Frich rukket å utgi ni bøker i Jonas Fjeld-serien. Alle solgte i enorme opplag. Romanene inneholdt ting som nordmenn sjelden eller aldri hadde lest om før — ukjent, moderne teknologi som fly, undervannsbåter og laserstråler — og leserne kunne ikke få nok. Livet som bestselgende forfatter var fritt og spennende. Europa var i blodig opprør, men det skjedde i hvert fall noe. Kjedsomhet — som Frich fryktet mest av alt — var det ingen fare for. Han reiste verden rundt på denne tiden sammen med sin kone nummer to, skuespiller og bohem Aja Basilier-Magelssen. De bodde i måneder av gangen på hoteller i København og Paris, drakk champagne og festet hardt. Alle penger han tjente, og flere til, ble brukt på det gode liv. Men Frich var også frilans krigsreporter i første linje og besøkte skyttergravene ved vestfronten. Han dro til Mexico og rapporterte om revolusjonen der, med livet som innsats. Hele tiden skrev han bøker i et voldsomt tempo for å kunne leve slik han ville. «Den blonde kjempe» ble Frichs viktigste inntektskilde, og dessuten selve hans eksistensberettigelse. Dette forfatterskapet, den frenetiske skrivingen, var noe mer enn bare et yrke. Det ble en sikkerhetsventil, en kanal for forfatterens egne synspunkter.

Utenfor det gode selskap

Knapt noen norsk romanforfatter har utlevert mer av seg selv i eget forfatterskap enn Øvre Richter Frich. Jonas Fjeld var en kjempestor muskelmann. Frich var likedan, høy og eksepsjonelt kraftig, regnet blant Norges sterkeste menn. Mentalt sett var det også klare likheter. Både romanfiguren og forfatteren var plassert utenfor det gode selskap, og ville det slik. De så på seg selv som outsidere og overskuddsmennesker, mens vanlige borgere var ynkelige «samfunnslus» og «vanetreller», fanget i hverdagens uutholdelige tredemølle. Personlig frihet var den høyest tenkelige verdi. Frich foraktet dessuten alt som smakte av smålig egeninteresse. Kapitalisme var djevelens verk. Av den grunn levde han bevisst over evne og ødslet vekk alle verdier som kom ham mellom hendene. Hans gavmildhet var legendarisk. Han hadde en svakhet for forbrytere og andre tvilsomme eksistenser, som gjerne loppet ham for penger. Det tålte han forbausende godt. Han var en vennlig og dannet kjempe. I alt sitt vesen var han likevel et vandrende opprør mot det etablerte samfunn, og mot massebevegelser av alle slag.»

De siste 10-15 årene av sitt liv bodde Frich utenfor Stockholm. Først en rekke steder på Sødertälje og til sist på Østertälje hvor han døde i maidagene 1945. Blakk og resignert. I oktober samme år ble han bisatt på foreldrenes grav på Vang kirkegård ved Hamar. Ringen var slutten og «den farende sven» var kommet hjem.

1936: Øvre Richter Frich betrakter fornøyd nyutgivelsen av Jonas Fjeld-serien av Steenske. Frich var da 64 år. Legg merke til forfatterens enorme «bjørnelabber».


Vil du vite mer om denne interessante historien?

Her kan du bestille Christopher Hals Gylseths Øvre Richter Frich biografi:


Lyst til å lese bøkene? Denne helgen er papirutgavene ekstra billig!


Her er papirutgavene i Dr. Spruce butikk:

JONAS FJELD-SERIEN 1 – De knyttede never

Av Øvre Richter Frich – 128 sider – Ny omslagsillustrasjon Mikkel McAlinden

Det hele begynner i Jonas Fjelds hemmelige hule i Homansbyen i Oslo. Fjeld og den finske dvergen Ilmari Erko forbereder et halsbrekkende bankkupp…

Kun 129 kr

Mer om boken – bestill her

JONAS FJELD-SERIEN 2 – Kondoren

Av Øvre Richter Frich – 134 sider – Ny omslagsillustrasjon Marthe Thorshaug

Jonas Fjeld flykter til Argentina. Fra storbyen Buenos Aires inn i Amazonas ville dyp. På den selvdestruktive flukten møter han sterke Donna Francesca, eventyreren Toréll og tobaen Paquai. – “Kondoren” blir skapt…

Kun 129 kr

Mer om boken – bestill her

 JONAS FJELD-SERIEN 3 – Gullåren

Av Øvre Richter Frich – 148 sider – Ny omslagsillustrasjon Anders Smebye

Vi blir med på en spektakulær tur fra Panama, via San Fransisco til Yukon-elvens bredder og Nord-Amerikas gullfylte skoger. Dette er siste bok i “trilogien” om reisen som forvandler Jonas Fjeld fra røver til helt…

Kun 129 kr

Mer om boken – bestill her

JONAS FJELD-SERIEN 4- De sorte gribber

Av Øvre Richter Frich – 156 sider – Ny omslagsillustrasjon Behzad Farazollahi

Det er vår og folkefest på Karl Johan. Ti tusener er samlet på Slottsplassen. Den feststemte hovedstaden blir angrepet fra luften av «de sorte gribber»! – Terroren rammer stygt og Jonas Fjeld må ordne opp… Med seg på laget har han sine beste følgesvenner: den finske dvergen Ilmari Erko og den enarmede briten Ralph Burns! De tar opp jakten i et falkelignende elektrisk fly med de mest fantastiske egenskaper.

Kun 149 kr

Mer om boken – bestill her

 JONAS FJELD-SERIEN 5 – Den gylne pest

Av Øvre Richter Frich – 170 sider – Ny omslagsillustrasjon Lars Laumann

Med en sinnrik plan forsøker anarkisten Jacques Delma å velte de internasjonale finansinstitusjoner – med ekte gull. Jonas Fjeld blir kalt til London for å hjelpe Bank of England… Bokens grand finale på Tofteholmen i indre Oslofjord mangler sidestykke i norsk litteratur.

Kun 149 kr

Mer om boken – bestill her

 JONAS FJELD-SERIEN 6 – I sølvlandets natt

Av Øvre Richter Frich – 190 sider – Ny omslagsillustrasjon Jørgen Nordlie

En norsk minister blir kidnappet av en meksikansk bande med selveste Emiliano Zapata i spissen! En handlingsrammet norsk regjering får råd av Kong Haakon om å kontakte Jonas Fjeld…

Kun 149 kr

Mer om boken – bestill her

Bestill rett fra oss i vår enkle og sikre nettbutikk!

Legg merke til: https, den grønne hengelåsen og «Secure» betyr at siden er kryptert og sikker å handle på!
Du kan betale med PayPal eller de fleste kredittkort som VISA, Mastercard osv. 

 


 

HAR DU LYST TIL Å LESE JONAS FJELD MED EN GANG – ELLER ØNSKER Å LESE VIDERE I SERIEN – Prøv en av våre e-bøker:

Hittil utkommet:

JONAS FJELD 1 – «DE KNYTTEDE NEVER»
av Øvre Richter Frich

DRS_cover_JF_380_1_3

PRØVELES ELLER KJØP HER:
02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

Det hele begynner i Jonas Fjelds hemmelige hule i Homansbyen i Oslo. Fjeld og den finske dvergen Ilmari Erko forbereder et halsbrekkende bankkupp…
Ingenting går helt som planlagt og vi dras inn i en forrykende jakt som setter premissene for de påfølgende bøkene i Jonas Fjeld-serien!

“Ved Hønefoss gikk Fjeld hurtig ut. Han var alene på perrongen med konduktøren. Godsvognens dør ble slått opp. Der stod hans koffert side om side med den gule.
– Ja, nå greier jeg meg selv, sa Fjeld. Og konduktøren gikk tilbake til sine plikter. Fjeld hoppet inn i vognen, det lød et svakt knekk, og låsen på den gule kofferten sprang opp under trykket av et brekkjern. Der lå Erko bundet og kneblet.”


 

JONAS FJELD 2 – «KONDOREN»
av Øvre Richter Frich

DRS_cover_JF_380_2

PRØVELES ELLER KJØP HER:
02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

I Kondoren følger vi Jonas Fjelds flukt til Argentina – Fra verdensmetropolen Buenos Aires til det dypeste av Amazonas. På pampasen møter vi for første gang en av Jonas Fjeld-seriens meste kjente kvinnelige bifigurer; den unge og vakre Donna Francesca. Hun gir han en inka-lykkeamulett som tilskrives ekstraordinære egenskaper. Fjeld bærer denne rundt halsen gjennom resten av serien og den redder han mangfoldige ganger…

“- Du kan da ingenting. Vi kommer til å begrave deg før måneden er omme. Lærer dere ikke noe der oppe i Norge? Jeg tør nesten ikke slippe deg ut på pampasen. De hakker deg til plukkfisk. Hva sier du til å bli stallmester hos far eller min livtjener? Så kunne vi tale fransk hele dagen og fiske laks i elven.
Den unge damen så henrykt ut over ideen.
– Jeg er redd for at jeg ikke duger til å være tjener heller, sa Fjeld. – Vi har så vanskelig for å bøye ryggen hjemme i mitt fedreland. Sant å si tror jeg at jeg helst ville forsøke på å bli slått i hjel på en anstendig måte. Det er jo en egen spenning ved det, ikke sant?”


 

JONAS FJELD 3 – «GULLÅREN»
av Øvre Richter Frich

DRS_cover_JF_380_3

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

Jonas Fjeld våkner til åpningen av Panamakanalen… To år før den åpnet i virkeligheten! – Vi blir med på en spektakulær tur fra Panama, via San Fransisco til Yukon-elvens bredder og Nord-Amerikas gullfylte skoger. Dette er siste bok i «trilogien” om reisen som omformer Jonas Fjeld fra røver til helt…

“- Og hva vil De nå ta Dem for? spurte Huysmann utålmodig.
– Eventyr og atter eventyr, mumlet den syke og veltet seg ut av hengekøyen og strakte armene. – Det er veien for dem som har lidt skipbrudd. – Farer, anstrengelser og nød, det er medisin for en mann, som har sett solen gå ned for alltid.”


 

JONAS FJELD 4 – «DE SORTE GRIBBER»
av Øvre Richter Frich

DRS_cover_JF_380_4

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

Det er vår og folkefest på Karl Johan. Ti tusener er samlet på Slottsplassen. Den feststemte hovedstaden blir angrepet fra luften av “de sorte gribber”!
Terroren rammer stygt og Jonas Fjeld må ordne opp… Med seg på laget har han sine beste følgesvenner: den finske dvergen Ilmari Erko og den enarmede briten Ralph Burns!

“Politimesteren så ettertenksomt opp i luften som om han søkte etter et eller annet ukjent. Det var kommet noe fortenkt over ham.
– Å, sa han nølende, – vi får så mange av den slags. Hvis man skulle ta hensyn til alle mulige anonyme advarsler, kunne man snarest mulig bestille plass på Dikemark. Det er forresten et ganske underlig telegram. Det står bare:
Beware of the vultures.
– Vultures?
– Ja – vokt Dem for gribbene…”


 

JONAS FJELD 5 – «DEN GYLNE PEST»

av Øvre Richter Frich

DRS_cover_JF_380_5

PRØVELES ELLER KJØP HER:
02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

«- Han har funnet det, sa kjemikeren plutselig. – Jeg så det på hans øyne.
– Hva da? spurte den andre.
– De nye strålene som vi andre søker etter. Den radioaktive kraft som kan spalte natrium. Den kreftenes konsentrasjon som van Helmont, Laskaris og Paracelsus drømte om.
– De mener?
– At mannen der inne har funnet veien til det store mysterium… gull – gull! Stol på det, dr. Fjeld.»

I «Den gylne pest» utfordres gullet som myntfot for verdens banker. Med en sinnrik plan forsøker skurken Jacques Delma å velte de internasjonale finansinstitusjoner – med gull. Jonas Fjeld blir kalt til London for å hjelpe Bank of England… Bokens grand finale på Tofteholmen i indre Oslofjord mangler sidestykke i norsk litteratur.


 

JONAS FJELD 6 – «I SØLVLANDETS NATT»
av Øvre Richter Frich

DRS_cover_JF_380_6

PRØVELES ELLER KJØP HER:
02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

En norsk minister blir kidnappet av en meksikansk bande med selveste Emiliano Zapata i spissen! En handlingsrammet norsk regjering får råd av Kong Haakon om å kontakte Jonas Fjeld…

“- Hva sier De? sa han hest. – Vil denne gode mannen henge meg? Er jeg ikke Norges minister og medlem av det internasjonale råd?
– La oss ikke beskjeftige oss med digresjoner, avbrøt Fjeld ham kaldt. – Vi har kjensgjerningene midt inn på livet. Det må handles.
– Ja, det må handles, gjentok ministeren mekanisk.
– Hva sier han ? spurte Zapata mistenksom.
– Han mener at en million må være nok, svarte Fjeld på engelsk.
– To millioner eller mannens liv!”

En av de mer blodige bøkene i Jonas Fjeld-serien. Øvre Richter Frich tar seg noen friheter og omskriver Mexicos historie på en lite diskret måte.


 

JONAS FJELD-serien 7 «FLYVEFISKEN»
av Øvre Richter Frich

Jonas Fjeld-serien 7 - Flyvefisken. Restaurert utgave © 2016 Dr Spruce Books

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

Da Flyvefisken kom i 1914 hadde den undertittelen: Roman fra verdenskrigen 1921.
Frich maler et fremtidsscenario hvor verdenskrigen begynner på Norges dørstokk. Russland, Tyskland og England er alle interessert i å befeste Kristiansand.
Men Norge lar seg ikke pelle på nesen slik stormaktene tror – Jonas Fjeld er på saken. Den geniale finske dvergen Illmari Erko har konstruert en flyvende ubåt og et lydløst sprengstoff. Vi sier ikke mer!

I beste Jules Verne stil lar Øvre Richter Frich fantasien dra avgårde i dette spennende eventyret lagt noen år frem i tid. Ilmari Erkos hyperavanserte flyvende ubåt går på elektrisk energi og inneholder mange tekniske finesser, som ville vært banebrytende den dag i dag. Frichs grep med å skrive handlingen litt inn i fremtiden gir han store friheter i forhold til historiske fakta, som han elegant fletter inn i handlingen. Et scenario der Russland bruker deler av Norge i et internasjonalt spill er jo påfallende aktuelt også idag.


 

JONAS FJELD-serien 8 «DEN RØDE TÅKE»
av Øvre Richter Frich

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

En moderne sjørøverroman fra Atlanterhavs-dampernes tid. USAs nye stolthet – verdens største og raskeste passasjerskip – The Eagle, skal på sin jomfrutur og er fullastet med den amerikanske millionadelen. Alt ser strålende ut helt til tåken setter inn…

– Hva ser De nå? spurte han.
– Forunderlig, mumlet italieneren. – Det er som om det danser en bølge av glinsende reflekser foran øynene mine, en underlig klarhet.
– Ser De røyken fra min sigar? spurte Morton spent.
– Nei, svarte Cerani forbauset. – Alt flyter sammen til en egen gjennomsiktig, rødlig…
– Ja, avbrøt den høye mannen ham og strøk seg gjennom håret. Det er verdens siste vidunder. Den røde tåke.


 

JONAS FJELD-serien 9 «HAVETS ØYNE»
av Øvre Richter Frich

Jonas Fjeld-serien 9 - Havets øyne. Restaurert utgave © 2016 Dr Spruce Books

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

Den norske silden blir stjålet av misunnelige utledninger i dette fantastiske eventyret fra Stavanger. Bakteppet er Chr. Bjellands banebrytende oppfinnelser som revolusjonerte hermetikkindustrien og utkonkurrerte franske sardiner på verdensmarkedet. Franskmennene vil ha hevn. Frich lar dem finne opp en moderne fabrikktråler som støvsuger havet for fisk og foredler den ombord! Dette ranet av norske råvareskatter er det kun en mann som kan stoppe… Dr. Jonas Fjeld får en hard kamp mot den forrykte vitenskapsmannen Baron de Nozier.

“- Men de gode herrer i Stavanger skal ikke lure oss for det. De står foran en klippe som skal knuse dem. Og siden skal turen komme til de andre langs kysten i dette selvgode og viktige sildeeterlandet. Èn mann mot dem alle. Èn vilje mot hundretusen fiskere. Èn havets hersker mot havets treller… Baron de Nozier skal knuse dem.”


 

JONAS FJELD-serien 10 «DONNA FRANCESCA»
av Øvre Richter Frich

Jonas Fjeld-serien 10 - Donna Francesca. Restaurert utgave © 2016 Dr Spruce Books

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

Den freidige argentinske superkvinnen Donna Francesca – en av Jonas Fjeld-seriens sterkeste kvinneskikkelser – møter Fjeld tilfeldigvis på gaten i Stockholm. Det blir et intenst gjensyn etter mange års fravær. Ikke lenge etterpå står de sammen på barrikadene i Buenos Aires.
Argentina står på kanten av et blodig kupp ledet av “Slakteren fra Fray Bentos” og dvergen Demetrius. I en bok med mange usle menn, viser Donna Francesca en overlegen styrke, men helt usårbar er hun ikke.

“- Du er så kjølig mot meg, Johnny, sa hun og la sin lille hånd på hans arm. – Er ikke vi to fast knyttet til hverandre? Har ikke du reddet mitt liv? Og går du ikke med min amulett på halsen? Husker du hva gauchoene kalte deg? Kondoren, – den veldige hvite kondoren fra Cordilleras.”


 

JONAS FJELD-serien 11 «HAMMERSLAGET»
av Øvre Richter Frich

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

En epidemi av sinnssykdom herjer London. Normale folk ender opp som grønnsaker på sinnssykehusene. De lærde doktorer vet ikke råd. En sen kveld i Holborn blir en sosialistisk stjernepolitiker utsatt for et mystisk angrep. Et skarpøyd vitne ser episoden.– Det er Jonas Fjelds beste venn, den enbente eks-detektiven Ralph Burns.

“Artikkelen lyder ganske overbevisende, men er helt uholdbar. Tittelen er “Den epidemiske sinnssykdom”. Therese nikket ivrig. – Det har jeg lest om, den skal visst være fryktelig. Forekommer den bare i England?
– Vær forsiktig, unge dame, sa Fjeld spøkende. Den sinnssykdommen forekommer ikke så rent sjelden blant unge, smukke damer.”


 

JONAS FJELD-serien 12 «LILLE JONAS FJELD»
av Øvre Richter Frich

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

Jonas Fjelds sønn er 13 år, hans talenter har ingen grenser. Han dyrker en hobby som er uvanlig blant dagens ungdom: Flyving – Lille Jonas er en av Norges beste ungdomspiloter! Han er ute på flytur med sin venninne Marja, da de blir kidnappet av slemme utledninger og en fransklærer med eget fly! Jonas Fjeld senior må ordne opp…

Lille Jonas Fjeld var opprinnelig tenkt som en barnebok. Det er den ikke. Dette noe underlige forsøket på å innføre Jonas Fjeld jr som egen helt, kan vel ikke sies å være Frichs aller beste. Boken er likevel ikke helt uten interessante samtidsdetaljer, men blir en historie for de spesielt interesserte.


 

JONAS FJELD-serien 13 «LUCIFERS ØYE»
av Øvre Richter Frich

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

Anarkistiske banditter stivner og dør på mystisk vis i Paris og London. Felles for dem alle er at de lyser i mørket som fosforaktige sankthansormer! Denne underlige saken vekker Jonas Fjelds nysgjerrighet. Jakten på sannheten fører oss inn i en klassisk Frich-historie der “moderne” vitenskap møter samtidsfenomener på en fantastisk måte!

“De stirrer allerede inn i evigheten. Merker De ikke det selv. Det står skrevet at den som ser Jehova dør. De har sett inn i Lucifers øye. Og det bringer døden. Kanskje det er den største lykke for oss falne engler fra maktens paradis.”


 

JONAS FJELD-serien 14 «JORDEN SOM DREPER»
av Øvre Richter Frich

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

En fantastisk hemmelighet blir stjålet fra Dalai Lamas kloster i Tibet.
Et mystisk formular får liv til å utvikle seg i ekspressfart. Grådige engelske storbønder ser muligheter til å revolusjonere landbruket: nå kan man dyrke på rekordtid. Men ingenting viser seg å være helt slik det først fremstår.
Med sin mangslunge kunnskap om det meste, blander Frich her myter, opprørskamp og menneskelig grådighet sammen til en svært interessant bok. Boken inneholder noen kostelige menneskeskildringer og er påfallende høyaktuell! En av seriens beste!

“Kanuga reiste seg, pakket det gamle, gulnede dokumentet fra Lhasa sammen og låste det omhyggelig inn i et skap. Han ble stående en stund i dype tanker.
– Jorden som dreper, mumlet han – jorden som dreper.
– Undres på om det er veien?”


JONAS FJELD-serien 15 «PANS FLØYTE»
av Øvre Richter Frich

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

Den berømte impresarioen Dr. Theo Rasp og en kjent operasangerinne blir plutselig sinnsyke. Det viser seg at de begge har hatt besøk av en mystisk litauisk fløytespiller. Urmusikken fra de dype litauiske skoger ser ut til å ha uante effekter på folk og galskapen brer om seg. Jonas Fjeld blir nysgjerrig og begynner å undersøke denne overnaturlige saken…
Resultatet er en fin og sarkastisk skildring av mellomkrigstidens musikk-scene, – med innslag av spiritistiske overtoner.

– Jeg tror ikke at musikken hans har makt over alle, sa han. – Den biter ikke på meg, – kanskje fordi jeg selv har vandret så mye i den urskogen hvor disse tonene er født. Men at det er en absolutt gift for oversiviliserte bymennesker, har vi jo sett klare eksempler på.


 

JONAS FJELD-serien 16 – «DE UDØDELIGE DVERGER»
av Øvre Richter Frich

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

Den anerkjente professor Raymond St. Clair segner om og dør i Amazonas etter en strabasiøs ekspedisjon. Til alt hell i indianeren Paquais armer. St. Clair etterlater seg et testamente, en fantastisk hemmelighet og et smellvakkert barnebarn.
Paquai tilkaller sin gode venn Jonas Fjeld som straks drar til i et velskildret Lima for å undersøke saken! Her møter han utspekulerte skurker fra alle samfunnslag.
Ledsaget av den allsidige svarte tungvektsbokseren Kid Carson og den vakre Inez St. Clair drar Jonas Fjeld inn i jungelen i jakten på noen mystiske udødelige dverger. Det blir et utrolig eventyr av ypperste Frich-kvalitet! – En av seriens mest sentrale bøker.

– Det ligger en liten dagbok i brystlommen min, sa han. – Ta den når jeg er død, og send den til en eller annen som kan fortsette hvor jeg slapp. Mitt navn, min adresse og mitt testamente finnes samme sted. Det er store ting som gjemmes i boken. Det er veien til et veldig mysterium.

 


Alle e-bøker er også tilgjengelige i alle norske e-bokbutikker som f.eks Tanum.no, Norli.no, Bokkilden.no, Ark.no m. flere.

 

 

MER INFORMASJON OM HELE SERIEN FINNER DU HER:

JONAS FJELD-SERIESIDE

 

HOLD DEG OPPDATERT OM JONAS FJELD-SERIEN: