Les Eirik Ildahls litteraturdebattinnlegg på NRK Ytring! #nrkytring

Les Eirik Ildahls litteraturdebattinnlegg på NRK Ytring! #nrkytring
november 3, 2016 Dr. Spruce

Triviallitteraturens triumf

Leserne fortjener bedre enn gamle klisjeer i sofistikert innpakning.
«Det lyder som en gammel skillingsvise: Et jentebarn blir misbrukt av sin far. Familien tror henne ikke, og hun blir snytt for sin del av farsarven.
Er det hakket for banalt for en moderne leser? Hva med denne historien, da: En mann mister kona si til en annen mann. Han kommer ikke over det, men går i oppløsning av grublerier.
Dette er i grove trekk handlingen i de to romanene som har dominert høstens store litteraturdebatt: Vigdis Hjorths «Arv og miljø» og Geir Gulliksens «Historie om et ekteskap».»

Forfatter Eirik Ildahls etterlyser fantasi og det store perspektivet i sitt glimrende debattinnlegg på NRK Ytring. Les hele innlegget her:

https://www.nrk.no/ytring/triviallitteraturens-triumf-1.13206186


Hva har så Eirik Ildahl skrevet i det siste?

Svaret er enkelt: En fantasisk bokserie!

“Eirik Ildahls trilogi kan sees på som en fantasifull kommentar til den såkalte virkelighetslitteraturen”

ILDAHL-SERIEN 3 
Demonen fra stjernene

DRS_cover_Ildahl_s3_no_380

BOKEN KAN PRØVELESES ELLER KJØPES HER:

ibookstore

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_medium-1

Hva er ILDAHL-SERIEN?

Såpe-forfatter Eirik Ildahls dunkle dobbeltliv.
Eirik Ildahls serie med seg selv i de mest fantastiske roller er fornøyelig lesing. – En passe dose bekjennelseslitteratur og en stor dose fri fantasi, gir oss de ultimate “skryte og juge historiene”. Ildahls presise sjangerlek har ingen grenser.
En ting er sikkert: Det tar alltid av, Eirik Ildahl nekter seg ingenting. Med den 3. boken i ILDAHL-SERIEN ser vi tydelig Eirik Ildahls prosjekt. All den grenseløse fantasien som Ildahl må tøyle i sin jobb som manusmekaniker i tv-såper som Hotell Cæsar, slippes løs i en hallusinogen badtrip. Inspirert av bekjennelses-litteraturens navlebeskuende blikk setter Ildahl opp et scenario som utspiller seg alle andre steder enn hjemme ved kjøkkenbenken.

OM ILDAHL-SERIEN 3 – Demonen fra stjernene
I “Demonen fra stjernene” får Eirik Ildahl uante evner i et møte med blå brennmaneter. Vi dras med på et fantastisk eventyr hvor forfatteren er innom Hamar, Los Angeles, Paulsenkaia, en sydhavsøy og et russisk Oslo som i 2027 blir styrt av guvernør Støre… Hva jakter han egenlig på? – Seg selv selvfølgelig.

OM FORFATTEREN
Eirik Ildahl har skrevet serier som: Fantomet, Donald Duck, James Bond, Knut Gribb, Hotell Cæsar og mange flere!
Ildahl har vært forfatter på heltid siden 1981. Han har skrevet en rekke manus for norske og internasjonale filmer, prisbelønte tegneserier, en ungdomsroman og har jobbet som journalist. Eirik Ildahl har også vært styremedlem i Norske Dramatikeres Forbund, Norsk filminstitutt og Rivertonklubben.


DETTE HAR HENDT:
Her er et raskt resymé av de to foregående bøkene i serien.


 

ILDAHL-SERIEN  2: 
Finnes det norske forfattere som jobber for PST?
I ILDAHL-SERIEN 2 begår Eirik Ildahl de grusomste forbrytelser i et misforstått forsøk på å forsvare fedrelandets interesser. På sin fuktige flukt gjennom Europas lysskye miljøer ser han sitt snitt til å ta plass i kardinalkollegiet i Roma, men forspiller alle sjanser ved å involvere seg med den italienske mafiaen og en sekt av geistlige djeveldyrkere.
For de som har lest Dan Brown, Knausgård eller en hvilken som helst norsk gjennomsnittskrim, er Ildahls sjangerlek fornøyelig lesing. I Eirik Ildahls svar på den Knausgårdske bekjennelseslitteraturen, er det ikke hverdagsslitet som får fokus – Ildahl havner i de mest fantastiske situasjoner og i Romas eldgamle kloakk møter han intet mindre enn en neandertaler – fra Bærum!

DRS_cover_Ildahl_2_no_380

PRØV ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_medium-1

ibookstore  Kindle_logo_46


 

ILDAHL-SERIEN 1: 
Bli med på en Afrikatur langt forbi mørkets hjerte.
Det hele starter som en uskyldig visitt til en gammel diplomatvenn stasjonert i Kampala. En betydelig mengde diamanter og dop av den sjelsutvidende typen fører ham ut på et metafysisk eventyr vi sjelden har sett maken til.
Ildahls manglende moral, samt evne til å la seg drive med mulighetene, gjør reisen inn i Afrikas dypeste jungel til en uforutsigbar fest. Vi møter magiske pygméer, polsk-indiske skjønnheter og blir ført over i andre dimensjoner! Ildahl utfordrer tilslutt universets samlede åndsmakt, men oppdager at det ikke blir noen lett match. Klarer han omsider å ta seg sammen når det er hele menneskehetens skjebne som står på spill?.

DRS_cover_Ildahl_s1_no_380

PRØV ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_medium-1

ibookstore  Kindle_logo_46  amazon-logo-crp_46

 


Mer informasjon om ILDAHL-SERIEN her:

ILDAHL-SERIE SIDE

 

Hold meg oppdatert om ILDAHL-SERIEN: