Jonas Fjeld 9: Havets øyne (e-bok)

Jonas Fjeld 9: Havets øyne (e-bok)

I salg nå! Kun 99 kr

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

JONAS FJELD ER TILBAKE!
NY OPPDATERT UTGAVE 2016
Med forord av Øvre Richter Frichs biograf, Christopher Hals Gylseth

Den norske silden blir stjålet av misunnelige utledninger i dette fantastiske eventyret fra Stavanger. Bakteppet er Chr. Bjellands banebrytende oppfinnelser som revolusjonerte hermetikkindustrien og utkonkurrerte franske sardiner på verdensmarkedet. Franskmennene vil ha hevn. Frich lar dem finne opp en moderne fabrikktråler som støvsuger havet for fisk og foredler den ombord! Dette ranet av norske råvareskatter er det kun en mann som kan stoppe… Dr. Jonas Fjeld får en hard kamp mot den forrykte vitenskapsmannen Baron de Nozier.

“- Men de gode herrer i Stavanger skal ikke lure oss for det. De står foran en klippe som skal knuse dem. Og siden skal turen komme til de andre langs kysten i dette selvgode og viktige sildeeterlandet. Èn mann mot dem alle. Èn vilje mot hundretusen fiskere. Èn havets hersker mot havets treller… Baron de Nozier skal knuse dem.”

JONAS FJELD-serien 9
Havets øyne
av Øvre Richter Frich
Genre: Spenning, eventyr, krim
Lengde: 40 126 ord – 4 t

“Slik kan vi tåle å lese Frich om igjen, som en slags helt-på-kanten underholdning.”Nils Nordberg

“Bøkene er hinsides all fornuft, i beste forstand, og bør leses med åpent sinn og med smil om munnen. Er de lærerike eller oppbyggelige? Absolutt ikke. Men ærlig talt, gi meg Jonas Fjeld fremfor dagens krimhelter når som helst!”Christopher Hals Gylseth

ET PARTI BILJARD
To menn stod og spilte biljard i Stavanger klubb.
Folk som reiser rundt kysten kjenner godt den koselige, gammeldagse bygningen oppe ved kirken hvor den kjente hermetikkbyens haute volèe dyrker de selskapelige gleder i pausene mellom hvert brislingfiske. Det er ikke noen stas ved dette lille sentrum hvor venn og fiende møtes i le av den gule nasjonaldrikken. Det mangler både lys og komfort, men bak all slitthet hviler det allikevel en viss gammeldags hygge som ikke all tidens møll og rust kan fortære.
Biljardsalen var også av en viss forhenværende beskaffenhet. Det så ikke ut til at den edle kulekunst hadde særlig mange dyrkere. Biljardfilten var slitt med mange lappete hull. Kulene viste tegn på edel byrd, men de var skjeve og hadde ingen tendens til å gi ordentlig utslag fra vantene.
De to mennene håndterte køene med stor dyktighet, men det lot ikke til at de interesserte seg stort for spillet. Den ene var en høy, slank fyr med en smule fyldighet. Han hadde et glatt, vakkert ansikt med et jevnt og velvillig smil som sjelden forlot munnvikene. Karakterløsheten i trekkene ble motsagt av to grå, skarpe øyne som syntes å våke mens det øvrige ansiktet sov i en viss fet, velvillig lathet. Som de fleste late folk spilte han utmerket biljard, men han gjorde seg øyensynlig umake for ikke helt å distansere sin motstander, en utpreget germanertype med lyst, kort hår og værbitte trekk. De var begge menn i 30-årsalderen. Den første hadde sett dagens lys et sted nede i Vendée. Hans navn var Jean Baptiste Courbier. Den andre het ganske enkelt Grønneland, han var kaptein og inspektør for De forente hermetikkfabrikkers brislingflåte.

Omslagsillustrasjon © Harald Damsleth / BONO 2016 – Restaurert utgave © 2016 Dr. Spruce Books

<<< TILBAKE TIL SERIESIDE