Jonas Fjeld 13: Lucifers øye (e-bok)

Jonas Fjeld 13: Lucifers øye (e-bok)

Kun 99kr

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

JONAS FJELD ER TILBAKE!
NY OPPDATERT UTGAVE
Med etterord av Øvre Richter Frichs biograf, Christopher Hals Gylseth

Anarkistiske banditter stivner og dør på mystisk vis i Paris og London. Felles for dem alle er at de lyser i mørket som fosforaktige sankthansormer! Denne underlige saken vekker Jonas Fjelds nysgjerrighet. Jakten på sannheten fører oss inn i en klassisk Frich-historie der “moderne” vitenskap møter samtidsfenomener på en fantastisk måte!

“De stirrer allerede inn i evigheten. Merker De ikke det selv. Det står skrevet at den som ser Jehova dør. De har sett inn i Lucifers øye. Og det bringer døden. Kanskje det er den største lykke for oss falne engler fra maktens paradis.”

JONAS FJELD-serien 13
Lucifers øye
av Øvre Richter Frich
Genre: Spenning, eventyr, krim, røverroman
Lengde: 43 599 ord – 4 t

“Livat underholdningslitteratur. Artige gamle greier med innslag av uakseptable holdninger” – Knut Nærum

“Bøkene er hinsides all fornuft, i beste forstand, og bør leses med åpent sinn og med smil om munnen. Er de lærerike eller oppbyggelige? Absolutt ikke. Men ærlig talt, gi meg Jonas Fjeld fremfor dagens krimhelter når som helst!”Christopher Hals Gylseth

SJAKKSPILLERNE
Det hendte en gang – og det har hendt ofte – at to kunstnere fra det høye Norden slo seg sammen i Paris om en tre dagers rangel. De helte i seg en masse god og dårlig sprit med jernhard konsekvens. De foruroliget morgenkafeene, de sloss med drosjekusker, de veltet seg inn på politibetjentene like fra Sacré-Coeur til Belfortløven.
Men alltid falt de ned på bena. Det gjør nordiske kunstnere alltid – hvis de da ikke ved et særlig, gement uhell får anledning til å studere fyllearrestene.
Den tredje dagen ved 5-tiden kom de ved en eller annen tyngdekrafts lov inn på Café de la Regence. Der var de fåmælte, høytidelige og stivdrukne. Det så ut som om en eller annen skjebne skulle fullbyrdes. Uten å se hverken til høyre eller venstre styrte de rett mot det berømte sjakkbordet hvor Napoleon den første en gang spilte. De satte seg ned, de ordnet brikkene og tok dypt tenkende fatt.
De alvorlige herrer vakte stor oppmerksomhet. Man kalkulerte dem til meget betydelige sjakkspillere siden de våget seg inn på løytnant Bonapartes fredlyste bord. Var det mon Tarrasch eller kanskje Lasker?
Det samlet seg en interessert tilskuerskare om de to herrene. Man så forbauset på dem. Her var det nok nye systemer på ferde. Det ble åpnet på en måte som ennå ikke er nevnt i sjakkhistorien. Her var ingen akkordens eller unnvikelsens ånd. De to gentlemennene slaktet hverandres brikker så det var en lyst å se på det. Bønder, springere, løpere og tårn ramlet. Det ble med største sinnsro byttet dronninger.
Tilskuernes øyne ble store som tallerkener da de to siste bøndene begikk selvmord og majestetene stod urokket og alene igjen på slagmarken. Den interesserte kretsen trakk et lettelsens sukk. Et pussig parti!

Omslagsillustrasjon © Harald Damsleth / BONO 2017 – Restaurert utgave © 2016 Dr. Spruce Books

<<< TILBAKE TIL SERIESIDE