Jonas Fjeld 10: Donna Francesca (e-bok)

Jonas Fjeld 10: Donna Francesca (e-bok)

I salg nå! Kun 99kr

PRØVELES ELLER KJØP HER:

02_ebok_logo_screen_positiv_rgb_small-1

ibookstore

JONAS FJELD ER TILBAKE!
NY OPPDATERT UTGAVE 2017
Med forord av Øvre Richter Frichs biograf, Christopher Hals Gylseth

Den freidige argentinske superkvinnen Donna Francesca – en av Jonas Fjeld-seriens sterkeste kvinneskikkelser – møter Fjeld tilfeldigvis på gaten i Stockholm. Det blir et intenst gjensyn etter mange års fravær. Ikke lenge etterpå står de sammen på barrikadene i Buenos Aires.
Argentina står på kanten av et blodig kupp ledet av “Slakteren fra Fray Bentos” og dvergen Demetrius. I en bok med mange usle menn, viser Donna Francesca en overlegen styrke, men helt usårbar er hun ikke.

“- Du er så kjølig mot meg, Johnny, sa hun og la sin lille hånd på hans arm. – Er ikke vi to fast knyttet til hverandre? Har ikke du reddet mitt liv? Og går du ikke med min amulett på halsen? Husker du hva gauchoene kalte deg? Kondoren, – den veldige hvite kondoren fra Cordilleras.”

JONAS FJELD-serien 10
Donna Francesca
av Øvre Richter Frich
Genre: Spenning, eventyr, krim
Lengde: 47 272 ord – 4 t

«Slik kan vi tåle å lese Frich om igjen, som en slags helt-på-kanten underholdning.»Nils Nordberg

«Bøkene er hinsides all fornuft, i beste forstand, og bør leses med åpent sinn og med smil om munnen. Er de lærerike eller oppbyggelige? Absolutt ikke. Men ærlig talt, gi meg Jonas Fjeld fremfor dagens krimhelter når som helst!»Christopher Hals Gylseth

Den høye mann rynket pannen, og hans blå øyne som ellers hadde et rolig og behersket uttrykk, ble skarpe. Det så ut som han følte at det ventet ham noe, eller at en eller annen fare truet ham. Han vendte seg plutselig, og øynene hans traff i samme øyeblikk donna Francescas ransakende blikk. Von Silverstråhle som nå nesten var kommet i høyde med de to menneskene som på en så åpenbar måte hadde funnet hverandre ved et blikk, likte det fremdeles ikke. Og han følte seg helt uvel da den unge argentinerinne uten seremoni styrtet mot kjempen og grep hendene hans.
– Men er det ikke Johnny Stone, sa hun på fransk, mens von Silverstråhle bannet sin mangel på kyndighet i den galliske tunge. Og det var som hele skikkelsen skalv av iver og glede. Hun så ikke noen annen. Den lille jøden smilte uforstående, men bukket og gikk. De to menneskene, den lille mørke kvinnen og den høye lyse mannen, ble stående imot hverandre og se hverandre i øynene.
– Kjære Johnny, fortsatte damen med en stemme som dirret av bevegelse. – Hvor jeg har søkt etter deg. Overalt. Du kunne jo ikke være død. Jeg visste det.
– Ja, det var et eiendommelig møte, donna Francesca, sa mannen som var kalt Johnny Stone. – Jeg trodde ikke vi skulle møtes mere. Og hvor godt De ser ut!
– Du er så kjølig mot meg, Johnny, sa hun og la sin lille hånd på hans arm. – Er ikke vi to fast knyttet til hverandre? Har ikke du reddet mitt liv? Og går du ikke med min amulett på halsen? Husker du hva gauchoene kalte deg? Kondoren, – den veldige, hvite kondoren fra Cordilleras. – Å, det går sagn om Johnny Stone ennå ved slettene omkring Corrientes.
– Men hva gjør De her, spurte mannen i en tone som han forgjeves forsøkte å gjøre rolig og avmålt.
– Å, du vet det ikke? Jeg er ministerfrue her. Don Esteban og jeg bor ute ved Karlavägen. Vi har talt så ofte om deg. Si meg, bor du her? Du er jo nordmann, ikke sant?
– Jo, svarte han. Men jeg er her på en kriminalistkongress av leger og dommere.
– Å, det var deilig. Nå slipper du ikke fra oss. Hvor vi skal more oss sammen og snakke om Chacoen og Matto Grosso. Husker du Paquai – din fører gjennom Amazonas. Han kom til oss i fjor i Buenos Aires og spurte etter Kondoren. Jeg er redd for at vår venn er omkommet, sa jeg. Da løftet han hånden. – Kondoren kan aldri dø, sa han. – Jeg har drømt at jeg atter skal vandre ved hans side.
Den blonde kjempen nikket vemodig.

Omslagsillustrasjon © Harald Damsleth / BONO 2016 – Restaurert utgave © 2016 Dr. Spruce Books

<<< TILBAKE TIL SERIESIDE